úterý 20. dubna 2010

2010 Jarní víkendový kurz

Na jarním víkendovém setkání v Kamenickém Šenově, v tomto roce již druhém si každý, kdo se zúčastnil opět přišel na své...

Seznámila jsem všechny s vkládáním korálků a lacetky, vyzkoušeli jsme i jiné obtahovačky do různých půdic. Vznikaly nám tak pod prsty korálkové náramky nebo šperky na šaty podle mých návrhů, přičemž materiál a barvy si vybral každý podle sebe.

Zkušenější krajkářky byly náročnější a chtěli toho stihnout za ty dva dny víc. Tak jsme se v závěru kurzu pokusily vytvořit podle podvinku paní Lenky Malátové vláčkové srdíčko. Nebylo to vše tak jednoduché. Vláčka jako rovný proužek je pro každého jednoduchá, ale dodržet tvar, páry přidávat a ubírat tak, aby vše "vyšlo", není hračka. Tak se nakonec stalo, že ne všichni dokázali srdíčko dokončit. Jsem zvědava, zda se podaří dokončit tento "domácí úkol". Snad mi časem napíší v komentáři pod tímto článkem nebo mailem, jak dopadly.

Těšíme se proto na další setkání zase v létě, kdy se uvidíme celý týden, nebo v září, na víkend. Zveme všechny, které se rády pobaví o svých radostech i starostech paličkování i jiných, mezi nás, do Kamenického Šenova v červenci a srpnu. Pište, volejte, jsou ještě volná místa.

Žádné komentáře:

Okomentovat