pátek 30. dubna 2010

2010 Jarní kurz s paní Vanžurovou

Tak děvčata, paličky pěkně nahodit, potom půlhod a otáčku.Na konci řady páry přehoďte přes podušku ,aby se nezamotaly a nemusely jste je hledat!Netapomeňte, že na začátku děláte nahozený celý hod a kolem špendlíku dvakrát nahodit.
Tak takový byl kurz, který vedla p.Vanžurová o víkendu 23. -25. 4. 2010 v Kamenickém Šenově.Vzhledem k tomu, že naprostá většina účastnic tyto pojmy má zažité v poněkud jiné podobě, byl v začátku kurzu problém, pochopit výklad .Ale když si lektorka k práci sedla, bylo téměř všem jasno, o co jde.I přes to se mockrát stalo, že byl potřeba ,,překlad ".Jak je rozdílné názvosloví v této technice!Jestliže se to někdo naučí tímto způsobem, má problémy vyčíst v textu z knihy, která používá jiné výrazy o co se jedná.Ale přístup, který zvolila p.Vanžurová bal natolik názorný pro každou z nás, že jsme se na konci hned domlouvaly na dalším kurzu s jiným zaměřením.
Víme již, jak se počítají páry při ukončení do špičky, jak začít v rovné lince a jak se smykuje s tenkou nití.To a ještě daleko víc věcí se muselo vejít do hlav všem, aby nakonec odvedly dobrou a bezchybnou práci.A že některé byly opravdu povedené nejen technikou, ale i barvou se přesvědčíte, až uvidíte fotogalerii z průběhu kurzu.
Až nebudete vědět co s načatým víkendem, zkuste to u nás v Kamenickém Šenově. Při paličkování se určitě nudit nebudete.
Protože příště nás čekají rohy a dírky.A to je zážitek!Že?
Zájemce srdečně zve
Mirka Pravdová

Žádné komentáře:

Okomentovat